Kako se zabaviti u Srbiji

Ako se pitate koji su to popularni vidovi zabave u Srbiji i kako da na zanimljiv način provedete slobodno vreme, evo nekih predloga…

Dok ne stigne lepše vreme ili ukoliko Vas samo mrzi da izađete iz kuće, posetite Starvegas kazino i odigrajte slot igrice direktno sa web browsera.

U suprotnom širom naše zemlje nalaze se raznovrsni sportski kompleksi gde se možete rekreirati na zdrav način, jedino što Vam je potrebno je dobro raspoloženje i prijatno društvo.

Sve popularniji vid zabave su i escape room igre sa bekstvom iz sobe. Cilj igre je da Vas na određeni period, 1-2 sata, izmeste u novi realni svet, gde svaki igrač ima svoju ulogu i zadatak da pronađe izlaz iz sobe, a usput doživi avanturu i reši zadatu misteriju ili spase svet. Baš kao u video igricama ili filmu. Tako da morate koristiti maštu, logiku i timski rad. Za sada ovakva mesta možete naći u Beogradu i Novom Sadu. Cena se kreće do 4.000 dinara.

Paintball-a, je igra i za odrasle i za decu. Takođe je timska igra u kojoj su igrači podeljeni u dva ili više tima sa podjednaki brojem igrača. Timovi se međusobno „love”, a cilj je da se zadatak izvrši i da se eliminišu svi igrači. Za gađanje koriste se puške – „markeri”, koji izbacuju loptice sa bojom, koje se rasprskavaju prilikom udarca. Paintball tereni se nalaze širom Srbije.

U mnogim kafićima i lokalima nalazi se i deo gde možete igrati bilijar, stoni fudbal, ili pikado.

A tu si i uvek popularne kuglane i streljane.

Kao zemlja sa bogatom i zanimljivom istorijom i kulturom, uvek možete posetiti neke od brojnih muzeja i galerija, i usput nešto novo naučiti.

A kad padne noć, vreme je za izlazak. U svim gradovima Srbije postoji mnogo kafića, pabova, barova i kafana, klubova i diskoteka, u zavisnosti od ukusa. Srbija je nadaleko poznata kao zemlja dobrog provoda i noćnih izlazaka.

Leti se održavaju muzički festivali. Neki od njih su svetski popularni.

Egzit u Novom Sadu je najpopularniji muzički festival u regionu. Svake godine na petrovaradinskoj tvrđavi okupi više od 150.000 posetilaca, koji imaju priliku da čuju muziku najpopularnijih izvođača iz zemlje i sveta.

Beer fest u Beogradu pruža raznovrsnu ponuda piva, besplatan ulaz i domaću muziku. Ovaj najposećeniji pivski festival u regionu održava se na ušću Save u Dunav.

Festival posvećen pivu održava se i u Zrenjaninu. Dani piva je manifestacija nastala 1986. godine. Pored koncerata domaćih izvođača održava se i festival folklora, dramske večeri, fijakerijada, sportski program i sajam knjiga.

Za ljubielje džeza preporuka je Nisville Jazz Festival, koji je proglasen za manifestaciju od nacionalnog značaja, od strane Ministarstva kulture Srbije.

Dragačevski sabor trubača je manifestacija za ljubitelje trube i narodne izvorne muzike. Tradicionalno se održava u Guči još od 1961. godine.

Pomenimo i Šabački letnji festival, Most fest u Bajnoj bašti, HillsUp i Lovefest u Vrnjačkoj Banji, koji je dva puta bio nominovan za najbolji evropski festival.

Kao što vidite, nimalo se nije teško zabavii u Srbiji.